دانشنامه ناریا
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ امروز:
نوشته ها:
درباره ناریا:
در صورتی که مطلب مورد نظر خود را در ناریا پیدا نکردید از جستجوگر سایت برای یافتن آن تلاش کنید.



طرز تهیه آش ترخینه

در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه ی آش تریخنه به روش سنتی را برای شما دوستان شرح دهیم. این آش جزو آش های پر طرفدار و بسیار خوشمزه است که با بلغور گندم طبخ می شود.

مواد لازم:

  • بلغور گندم نیم کیلو
  • ماست ترش ۱٫۵ کیلوگرم
  • زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران ½ قاشق چایخوری
  • پونه خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری
  • نمک ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

بلغور گندم را به مدت چند ساعت بگذارید تا خوب با آب خیس بخورد و سپس آن را در ظرفی ریخته و می گذاریم آب آن خارج شود.

ماست را خوب هم می زنیم تا کاملا یکدست شود و در قابلمه ای بزرگ می ریزیم و بعد بلغورها را به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم و هر چند دقیقه یکبار ماست و بلغور را هم می زنیم تا ته نگیرند.

یک ساعت زمان لازم است تا خوب بلغور بپزد. زمانی که مشاهده کردیم مواد منسجم شده است نزدیک به پایان پخت است پس زعفران،فلفل سیاه،نمک،زردچوبه و پونه خشک را به مواد اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا ادویه ها خوب به خورد مواد برود.

پس از اینکه مواد به صورت خمیر در آمدند حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و تامل می کنیم تا ترخیه کمی خنک شود و آن وقت به اندازه یک پرتقال از مایه ترخینه بر می داریم و با کمک دو کف دست آن را گرد می کنیم

و در آخر روی آن فشار می دهیم تا کمی تخت شود. همه مایه را به همین صورت آماده می کنیم و در سینی می چینیم و در جای خشک سینی را می گذاریم تا کاملا ترخینه ها خشک شوند و آماده برای مصرف شوند.

مریلا قاسم نژاد در ۱۱ - آذر - ۱۳۹۸

پاسخ دادن