مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده ۳۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
پیاز برای گرفتن بوی گوشت ۱ عدد
شکر و روغن به اندازه کافی
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک و دارچین به اندازه کافی

دستور پخت

مرحله اول

برای تهیه حلیم خوشمزه ابتدا گندم های پوست کنده را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا سطح روی گندم ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم یک شب خیس بخورند. بعد گندم های خیس خورده را آبکشی می کنیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت حلیم می ریزیم.

مرحله دوم

سپس ۶ لیوان آب نیز به گندم اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان گندم ها بپزند.زمانیکه به جوش آمد بطور مداوم هر ۵ دقیقه یکبار آن را هم می زنیم تا ته نگیرد.گوشت را نیز داخل قابلمه ای قرار می دهیم.

مرحله سوم طرز تهیه حلیم گندم

سپس تا یک بند انگشت روی آن آب می ریزیم و بلافاصله پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم تا بوی زهم گوشت را بگیرد و کمی زردچوبه نیز روی گوشت می پاشیم.

مرحله چهارم

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم و درب آن را می گذاریم تا گوشت کاملا مغز پخت شود. سپس گوشت پخته شده را داخل صافی می گذاریم و صبر می کنی تا خنک شود.همین طور پیاپی گندم را هم می زنیم تا ته نگیرد.

مرحله پنجم

گوشت خنک شده را ریش ریش می کنیم و زمانیکه گندم کاملا پوره شده بود به آن می افزاییم و بلافاصله کمی نمک نیز اضافه می کنیم و مداوم به هم زدن ادامه می دهیم و ۱ قاشق غذاخوری روغن نیز به مواد اضافه می کنیم و حرارت را ملایم می کنیم و مداوم به هم زدن ادامه می دهیم.

مرحله ششم طرز تهیه حلیم گندم

چون حرارت را ملایم کرده ایم و امکان ته گرفتن حلیم بیشتر است و می خواهیم آب اضافه حلیم تبخیر شود ( البته دقت کنید همه آب حلیم نباید تبخیر شود چون زمان سرد شدن حلیم سفت تر می شود ) تا حلیم قوام یابد.

مرحله هفتم

حلیم قوام یافته را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا کمی از حرارت بیفتد و خنک شود و داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و با شکر و دارچین آن را تزئین می کنیم البته می توانید کمی روغن نیز مجددا رور آن بریزید و با نان تازه نوش جان کنید.

نکات طرز تهیه حلیم گندم

گوشت مناسب حلیم

شاید برای خیلی از دوستان سوال باشد که از چه گوشتی برای پخت حلیم استفاده کنیم. برای اینکه حلیمی خوشمزه تر داشته باشیم بهتر است از گوشت گردن، سر سینه یا دنده گوسفندی استفاده کنیم. هر چقدر مقدار گوشت حلیم بیشتر باشد حلیم کشدار و خوشمزه تر خواهد شد.

حلیم با کنجد

اضافه کردن کنجد به حلیم گندم باعث می شود که حلیم مقوی تر و خوشمزه تر شود. برای اینکه حلیم گندم را با کنجد تهیه کنیم، پس از اینکه حلیم به طور کامل پخت به دلخواه ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری کنجد خام به حلیم اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم.

حلیم با گندم پوست دار

اگر بخواهیم برای تهیه حلیم گندم از گندم کامل پوست دار استفاده کنیم باید زمان بیشتری برای تهیه این غذا اختصاص بدهیم. روش پخت یکسان هست، فقط زمانی که گندم به طور کامل پخت و لعاب انداخت باید انرا صاف کنیم تا پوسته های گندم جدا شوند.

نان مناسب برای حلیم

حلیم را می توان با انواع نان های سنتی ایرانی مثل سنگک، بربری، لواش یا تافتون سرو کرد. البته اگر تمایل دارید بهترین نان را برای سرو کردن در کنار حلیم گندم انتخاب کنید، توصیه ما نان بربری تازه است.

دستور تهیه حلیم مرغ با بلغور گندم

مواد لازم

سینه مرغ ۱/۲ عدد
بلغور گندم ۱.۵ پیمانه
آب ۱.۵ لیتر
پیاز ۱ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
کره به مقدار لازم
کنجد و دارچین و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: آماده‌سازی

ابتدا بلغور گندم را از ۴ ساعت قبل با مقداری آب بگذارید تا خیس بخورد تا پخت راحت‌تری داشته باشد. سینه مرغ را به صورت فیله دربیاورید و استخوان‌های آن را جدا کنید.

مرحله دوم: پخت مرغ

ابتدا مرغ را به همراه یک پیاز ۴ قاچ شده و کمی نمک و یک تکه چوب دارچین داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید و بگذارید تا مرغ پخته شود سپس از قابلمه خارج کنید و ریش‌ریش کنید.

مرحله سوم: پخت بلغور

بلغور گندم را با هفت برابر آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا پخته و نرم شود. اصلا نباید بلغور گندم را از ابتدا هم بزنید وگرنه مجبور خواهید بود تا آخر پای گاز بمانید و هم بزنید تا ته نگیرد. سپس بعد از چند ساعت که گندم‌ها پخته و نرم شدند با کمک گوشتکوب برقی مواد را خوب میکس کنید تا گندم پوره شود. می‌توانید صبر کنید تا خنک شود، سپس داخل مخلوط کن بریزید و میکس و پوره کنید.

مرحله چهارم: پخت حلیم مرغ

مجدد گندم را داخل قابلمه ریخته و مرغ‌های ریش شده را درون مقداری از آب مرغ با گوشتکوب می‌کوبیم تا کاملا از هم باز شود و به گندم اضافه می‌کنیم و به صورت هفت و هشتی با قاشق هم می‌زنیم. اگر حس کردید حلیم سفت است کم‌کم از آب مرغ یا آب جوش به آن اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا به بافت دلخواه حلیم برسید.

در آخر نمک حلیم را اندازه و مقداری کره و به دلخواه دارچین اضافه می‌کنیم و در ظرف سرو ریخته و با دارچین و روغن و کنجد تزیین می‌کنیم. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه حلیم مرغ

  • می‌توانید در روشی دیگر مرغ و بلغور را با هم داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا پخته شود.
  • می‌توانید به جای آب جوش یا آب مرغ از شیر استفاده کنید.
  • هر چقدر بلغورها پخته شوند حلیم بهتری خواهید داشت زیرا در گذشته که گوشتکوب برقی نبود می‌گذاشتند بلغور کاملا پخته و له شود.