دانشنامه ناریا
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ امروز:
نوشته ها:
درباره ناریا:
در صورتی که مطلب مورد نظر خود را در ناریا پیدا نکردید از جستجوگر سایت برای یافتن آن تلاش کنید.



با فرارسیدن ماههای گرم سال، اغلب افراد تمایل دارند که نوشیدنی های خنک میل کنند. اما استفاده از آب میوه های صنعتی و به طور کلی نوشیدنی ها و شربت های صنعتی چندان کار درست و عاقلانه ای است و با توجه به موارد نگه دارنده و طعم دهنده های شیمیایی این نوشیدنی ها، اکثر خانم های خوش سلیقه ترجیح می دهند تا شربت های خوشمزه خانگی را در منزل خود تهیه کنند و لذت یک نوشیدنی سالم و گوارا را به اعضای خانواده خود هدیه دهند.

یکی از این شربت های خوشمزه و اصیل ایرانی شربت سکنجبین است. درواقع در اصل نام این شربت سرکنگبین است که ترکیب دو کلمه “سرکه” و “انگبین(عسل)” است. از همین نام پیداست که در تهیه این شربت از سرکه و عسل استفاده می شود که با توجه به عدم دسترسی بعضی از افراد به عسل، می توان این شربت را با شکر تهیه نمود.

شربت سکنجین در هوای گرم تابستانمی تواند با کاهش دمای بدن، شما را خنک کند و با طبع سردی که دارد، گرمای شما را کاهش دهد. علاوه بر نوشیدنی، ترکیب سکنجین با کاهو هم بسیار لذیذ و خوشمزه خواهد بود.

با طرز تهیه بک شربت سکنجبین خوشمزه همراه ما باشید.

طرز تهیه شربت سکنجبین با شکر

مواد لازم:

  • سرکه (سرکه سیب)  ۱لیوان
  • شکرسفید ۴ لیوان
  • آب  ۱ لیوان
  • خیار به دلخواه
  • عرق نعناع  نصف لیوان ( بستگی به میزان عطر نعنا دارد)

نکته:

  • می‌توانید به جای شکر از عسل طبیعی استفاده کنید.
  • می‌توانید به جای عرق نعنا از نعنای تازه استفاده کنید.

طرز تهیه

طرز تهیه شربت سکنجبین با عرق نعنا و شکر از را از جوشاندن آب و شکر شرو می‌کنیم. به این صورت که شکر را همراه با آب درون یک ظرف فلزی ریخته روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار داره هم میزنیم تا شکر کاملا در آب حل شده و دنه های شکر دیگر مشخص نباشند.

سپس سرکه را به تدریج به شربت اضافه می‌کنیم – اگر می‌خواهد از عرق نعنا استقاده کنید بعد از سرکه نوبت به اضافه کردن عرق نعنا است . بعد از اضافه کردن سرکه و عرق نعنا می‌گذاری تا به اصطلاح شربت قوام پیدا کند.

شربت قوام پیدا کرده را از روی اجاق برداشته اگر می‌خواهید از نعنای تازه استفاده کنید ان را خرد کرده به درون شربت بریزید تا زمانی که خنک شود. سپس آن را از صافی گذرانده درون شیشه می‌ریزیم.

طرز تهیه شربت سکنجبین با عرق نعنا و عسل:

در طرز تهیه شربت سکنجبین با عرق نعنا و عسل مراحل کاملا متفاوت است .ابتدا باید عسل و آب را درون ظرفی ریخته به هم میزنیم تا کاملا یکدست شود. سپس سرکه را به آن اضافه میکنیم.
سپس عرق نعنا را به آن افزوده خوب به هم میزینم .
لازم به ذکر است که اگر از عسل به جای شکر استفاده میکنید میزان آب را به نصف لیوان کاهش دهید.
بعد از اینکه عسل و آب وسرکه کاملا یکدست شدند به آنها عرق نعنا را اضافه کرده هم میزینم تا کاملا یکدست شود.

نوشیدن شربت:

مقداری از شربت آماده شده را درون لیوان ریخته به آن کمی خیار رنده شده و چند قالب یخ اضافه کنید و از نوشیدن این شربت خوشمزه و پر خاصیت اصیل ایرانی لذت ببرید.

سایر نکات تهیه شربت

  • زمان آماده سازی مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این شربت ۵ دقیقه می باشد.
  • زمان انجام مراحل و انتظار انجام شدن ۱۵ دقیقه می باشد.
  • این شربت با کاهو ترکیب فوق العاده ای درست می کند که توصیه می کنیم حتماً امتحان کنید.
  • شما می توانید برای راحتی کار مقدار بیشتری شربت سکنجبین تهیه کنید و آن درون یخچال قرار دهید و هر روز مقداری از آن را استفاده کنید، حداکثر زمان نگهداری از آن در یخچال یک ماه می باشد.
  • استفاده از این شربت به عنوان دسر نیز انجام می شود.
  • استفاده از چند قطره رنگ خوراکی سبز برای زیباتر شدن کار شما بسیار مفید است.
  • علاوه بر ترکیبات نام برده شده شما می توانید از تخم شربتی، گلاب و زعفران نیز برای این نوشیدنی استفاده کنید.
  •  استفاده از پودر قند نیز به جای شکر در طرز تهیه امکان پذیر است.
  • اگر در فصل سرما هستید باز هم استفاده از این شربت منعی ندارد ولی بهتر است که به صورت ولرم استفاده شود.
  • در زمان تابستان از نوشیدن شربت سکنجبین به صورت ولرم خودداری کنید، زیرا بیشتر باعث گرما و عطش شما خواهد شد تا خنک شدن.

فواید شربت سکنجبین

  • دمای بدن را کاهش می‌دهد و باعث رفع عطش و کمک به درمان گرمازدگی
  • جالب است بدانید که اگر دچار سرماخوردگی شدید، نوشیدن یک لیوان از این شربت با خاکشیر به کاهش تب، بهبود گلو درد و تامین انرژی بدن کمک می‌کند.
  • به طور کلی شربت سکنجبین یک اشتها آور فوق العاده می باشد، اما باید به این نکته اشاره کرد که این شربت میزان کالری بالایی دار، پس به طور غیر مستقیم می توان فهمید که مثرف زیاد این شربت به طور قطع باغث چقی شما خواهد شد.
  • تصفیه و پاکسازی کبد یکی از خواص دیگر این شربت می باشد که استفاده از آن باعث کاهش تجمع چربی در بدن خواهد شد.
  • این شربت برای کاهش سردردهای طولانی مدت گزینه بسیار خوبی می باشد.
  • کسانی که درد معده دارند مصرف سکنجبین برای کاهش دردشان معجزه می‌کند.
  • درمان مشکلات گوارشی و نفخ معده
  • درمان کامل بی‌خوابی
  • درمان مشکلات ادراری و کمک به حفظ آب بدن به وسیله شربت سکنجبین

پاسخ به سوالات

چرا سکنجبین من ترش می‌شود (کپک می‌زند)

یکی از سوالات پر تکرار افرادی که این شربت را درست می‌کنند این است که چرا بعد از مدتی سکنجبین من ترش می‌شود.

مهمترین علت ترش شدن شربت سکنجبین رطوبت بالای آن است به این معنی که شربت به غلظت استاندارد خود نرسیده است. برای این که مطمن شوید که شربت به غلظت خود رسیده است باید روشی که در بالا توضیح داده شد را انجام دهید.

همچنین ممکن است ظرفی که در انتها سکنجبین را داخل آن می‌ریزید خیس باشد و همین باعث ترش شدن سکنجبین شما خواهد شد.

چرا سکنجبین من شکرک می‌زند

یکی دیگر از مشکلاتی که هنگام درست کردن انواع شربت ها افراد با آن برخورد می‌کنند این است که شربت را بعد از این که داخل یخچال قرار می‌دهند شکرک می‌زند.

اگر چه در شربت سکنجبین به علت وجود سرکه احتمال شکرک زدن بسیار کم است اما علت این امر این است که یا شربت را با شعله زیاد درست کرده‌اید و یا اینکه خیلی غلیظ است.

برای برطرف کردن شکرک شربت کافی است کمی آب جوش به آن اضافه کنید و چند قطره هم آب لیمو به آن اضافه کنید و اجازه دهید بر روی حرارت ملایم شکرک آن برطرف شود.

مریلا قاسم نژاد در ۱۹ - خرد - ۱۴۰۱

نوشته های همسو

  • No related posts found

پاسخ دادن