دانشنامه ناریا
سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ امروز:
نوشته ها:
درباره ناریا:
در صورتی که مطلب مورد نظر خود را در ناریا پیدا نکردید از جستجوگر سایت برای یافتن آن تلاش کنید.



همراه با فرارسیدن فصل هر میوه، پخت انواع مرباها و کمپوت های آن میوه هم داغ می شود. یکی از این میوه های خوشمزه که اکنون در فصلش قرار داریم، انجیر سیاه است. این میوه خوشمزه و پرخاصیت هم به صورت خام مصرف می شود و هم به صورت مربایی لذیذ. این مربا علاوه بر ایران در تمامی کشورهای دنیا هم تهیه می شود و علاوه بر صبحانه در شیرینی پزی هم کاربرد دارد.

با اینکه همه مرباها شیرین هستند اما میوه به کار رفته در آنها، طعم مربا را شیرین و منحصر به فرد می کند. میوه انجیر هم طعم خاصی دارد که کمتر کسی می تواند آن را دوست نداشته باشد و یا از آن لذت نبرد.

امروز طرز تهیه یک مربای انجیر خوشمزه را به شما آموزش می دهیم و خواص انجیر سیاه را برای شما بیان می کنیم. با ما همراه باشید.

دستور پخت مربای انجیر

مواد لازم

انجیر ۱ کیلوگرم
شکر ۷۰۰ گرم
آب ۱ لیوان
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)

طرز تهیه مربای انجیر

شکر و آب را درون قابلمه ای بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و غلیظ شود. این همان کاری است که در اولین گام در طرز تهیه مربای به هم انجام می دهیم.

انجیرهای شسته شده را به آب اضافه کنید.

دقت کنید که انجیرهای مورد استفاده باید از نظر رسیدگی و اندازه یکدست باشند تا تغییر رنگ آن ها یکنواخت باشد و بعضی از آن ها زودتر تیره نشوند.

انجیرها به مدت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه باید با حرارت کم بجوشد و نرم شود.

گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و اجازه بدهید تا ۵ دقیقه دیگر بجوشد. آبلیمو از شکرک زدن مربای شما جلوگیری می کند و می توانید به جای آن از جوهر لیمو استفاده کنید.

می توانید به جای گلاب از وانیل استفاده کنید.

اگر دوست داشتید که به مربای انجیرتان زعفران بزنید باید در این مرحله اضافه کرده و ظرف مربا را از روی حرارت بردارید.

مربا را درون ظرف دیگری بریزید و آن را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود.

طرز تهیه مربای انجیر سیاه له شده

اگر دوست ندارید که انجیرهای درون مربا به صورت کامل و درسته باشد می توانید مربای انجیر خودتان را به شکل له شده و به روش زیر درست کنید:

انجیرها را بشویید و پوست آن ها را به آرامی جدا کنید به طوری که گوشت آن پاره نشود. در این روش می توانید دم انجیرها را هم کوتاه کنید.

انجیرهای بدون پوست را در ظرفی ریخته و شکر را لابلای آن بریزید.

اجازه بدهید که ۳ الی ۴ ساعت به همین حالت درون یخچال استراحت کند.

در این روش نباید به انجیرها آب اضافه کنید. به طور کلی این روش درست کردن مربای انجیر مثل طرز تهیه مربای آلبالو است.

پس از استراحت ظرف حاوی انجیر و شکر را روی حرارت قرار دهید.

مدت زمان پخت مربا حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه است که در ۱۰ دقیقه اول بهتر است درب قابلمه را بگذارید تا مربای شما طلایی رنگ بشود.

گلاب یا وانیل را در ۵ دقیقه آخر پخت اضافه کنید.

زمانی که طول زمان پخت مربا کامل شد می توانید شربت آن را از صافی رد کنید تا دانه های کمتری درون مربای انجیر شما وجود داشته باشد.

خواص انجیر سیاه

طبع انجیر سیاه از نظر طب سنتی گرم و تر است. برخی از مهم‌ترین خواص درمانی انجیر سیاه به شرح زیر است:

  • یکی از مهترین خواص انجیر سیاه، کمک به استحکام و سلامت استخوان‌ها، پیشگیری و کمک به درمان آرتروز و ناراحتی‌های مفاصل است. در کتب طب سنتی یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه است. ترکیب این دو ماده غذایی، علاوه بر تامین املاح مورد نیاز بدن، سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین می‌برد. استفاده از جوشانده انجیر سیاه نیز به درمان خانگی آرتروز کمک می‌کند.
  • مصرف انجیر سیاه خاصیت سم زدایی فوق‌العاده‌ای داشته و برای رفع اختلالات جریان خون مفید است.
  • انجیر دارای خاصیت ملین است و یکی از بهترین راه‌های درمان خانگی یبوست بوده و به پاکسازی روده‌ها کمک می‌کند.
  • از بین بردن تهوع بارداری و تامین مواد مغذی مورد نیاز جنین از خواص انجیر خشک و تر است و از این رو مصرف خشک و تازه این میوه برای مادران باردار بسیار مفید است.
  • انجیر ادرارآور است، تعریق را زیاد می‌کند و به همین دلیل برای کاهش حرارت بدن و تشنگی مفید است.
  • انجیر سیاه مقادیر زیادی آهن و ویتامین C دارد و از این رو مصرف آن برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن بسیار مفید است.
  • قند انجیر سیاه کاملا طبیعی و مقوی است و از افت قند افراد جلوگیری می‌کند. اشخاص لاغر که قصد دارند وزن خود را افزایش دهند، می‌توانند از این میوه استفاده کنند. بطور کلی مصرف انواع انجیر ضعف عمومی بدن را برطرف و باعث تقویت قوای جسمانی می‌شود.
  • انجیر سیاه به دلیل دارا بودن دانه‌های ریز، باعث تقویت معده و روده می‌شود.
  • وجود گوگرد در انواع انجیر باعث تقویت و رشد موها شده، از ریزش مو جلوگیری و برای درمان شوره سر نیز مفید است.
  • از دیگر خواص انجیر سیاه خاصیت نرم‌کنندگی سینه و کمک به درمان خانگی سرماخوردگی و سرفه است.
  • انجیر سیاه در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی دارد. مصرف این میوه رشد سلول‌های سرطانی را کاهش داده از بروز سرطان روده جلوگیری می‌کند. همچنین این میوه به دلیل داشتن فیبر بالا، از بروز سرطان سینه نیز جلوگیری می‌کند.
  • مقادیر بالای فیبر موجود در انجیر تازه و خشک به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد چاق می شود. با این حال فراموش نکنید که انجیر خشک کالری بالایی دارد و خوردن روزانه چند عدد از آن برای دریافت مواد مغذی کافی می باشد.

ماسک انجیر برای پوست صورت

پنج انجیر تازه را له کنید و با یک قاشق چای خوری پودر بلغور جو دوسر، یک قاشق چای خوری شیر و نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید.

این ماسک را دو بار در هفته استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

مریلا قاسم نژاد در ۶ - مرد - ۱۴۰۰

نوشته های همسو

  • No related posts found

پاسخ دادن