دانشنامه ناریا
دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ امروز:
نوشته ها:
درباره ناریا:
در صورتی که مطلب مورد نظر خود را در ناریا پیدا نکردید از جستجوگر سایت برای یافتن آن تلاش کنید.



طرز تهیه مسقطی خانگی خوشمزه

مسقطی یکی از دسر های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی محسوب می شود. مسقطی دسر شیرازی است که با زعفران و ادویه ها و طعم دهنده های طبیعی تهیه می شود و بافتی نرم و کشدار دارد. در ادامه دستور تهیه و طبخ این دسر خوشمزه را برای شما به اشتراک می گذاریم.

مواد لازم:

  • نشاسته :نصف پیمانه
  • آب :۵/۷ پیمانه
  • شکر :۳پیمانه
  • روغن مایع :نصفپیمانه
  • خلال بادام :به مقدار لازم
  • خلال پسته :به مقدار لازم 
  • زعفران آب کرده:به مقدار لازم
  • گلاب :۴ قاشق غذاخوری
  • هل :به مقدار لازم 

طرز تهیه مسقطی خانگی خوشمزه

طرز تهیه مسقطی شیرازی:

در ادامه ی این مطلب دستور طبخ و طرز تهیه ی این دسر خوشمزه ی ایرانی را مشاهده خواهید کرد.

  • نشاسته را خیس داده و با آب هم بزنید تا خوب باهم مخلوط شوند سپس از صافی رد کنید تا صاف شود.
  • حالا شکر را به همراه باقی مانده آب و روغن مایع در ظرفی ریخته روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
  • نشاسته را به محلول در حال جوش ریخته هم بزنید تا غلیظ شود.
  • شعله را کم کنید و اجازه دهید مواد به مدت ۲ ساعت با حرارت ملایم بجوشد .
  • هر از گاهی مواد را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • بعد از گذشتن زمان مورد نظر دانه های هل را به مواد اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
  • اجازه دهید مواد ۲ ساعت دیگر بجوشد، بعد از سپری شدن این زمان خلال های پسته ، بادام و زعفران دم کرده را افزوده و هم بزنید .
  • حالا گلاب را اضافه کرده ۲۰ دقیقه دیگر مواد را با حرارت کم بجوشانید.
  • زمانی که مواد خوب جا افتاد و به شکل خمیری در آمد و از ظرف جدا شد ، ظرف مستطیلی را چرب کرده و مواد مسقطی را داخل ان بریزید و کنار بگذارید تا سرد شود.
  • بعد از اینکه مسقطی ها سرد شدند آن را به شکل دلخواه برش بزنید و در دیس پذیرایی بچینید و مقداری پودر پسته و پودر نارگیل روی آن بپاشید.
  • ۲۰ دقیقه قبل از اتمام کار گلاب را اضافه کرده و می گذاریم مواد خوب جا بیفتد و از ظرف جدا شود، سپس ظرف مورد نظر را چرب کرده، مسقطی را داخل آن ریخته می گذاریم تا سرد شود، بعد برش می دهیم. اگر نشاسته را از قبل خیس کنیم ترشی آن گرفته می شود.

طرز تهیه مسقطی خانگی خوشمزه

نکات نگهداری:

این دسر می تواند به مدت ۲ الهی ۳ ماه در ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری شود. و این مواد برای ۴ الی ۵ نفر مورد استفاده است. توجه کنید دسر باید به مدت ۳ ساعت داخل یخچال خنگ شده و سپس سرو شود.

مریلا قاسم نژاد در ۱۷ - تیر - ۱۳۹۸

یک دیدگاه تاکنون

  1. لیلا ستایشگر گفت:

    من درست کردم عالیییییی شدم رسی از مطالب خوبتون

پاسخ دادن