دانشنامه ناریا
شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ امروز:
نوشته ها:
درباره ناریا:
در صورتی که مطلب مورد نظر خود را در ناریا پیدا نکردید از جستجوگر سایت برای یافتن آن تلاش کنید.



کوکوها یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی هستند که کمتر کسی را می توان یافت که علاقه ای به انواع کوکو نداشته باشد. کوکو سیب زمینی هم یکی از خوشمزه ترین این کوکوها است. این غذای خوشمزه را به دو روش تهیه می کنند، هم با سیب زمینی خام و هم با سیب زمینی پخته که هر دو نوع آن بسیار لذیذ است. در تهیه کوکو سیب زمینی از تخم مرغ هم استفاده می شود.

رژیم غذایی وگان یا گیاهخواری، نوعی رژیم است که بر پایه استفاده از سبزیجات است و دارای انواع بسیار متعددی می باشد. در نوعی از رژیم وگان، امکان استفاده از تخم مرغ وجود ندارد. بنابراین بسیاری از افراد که وگان هستند ممکن است به سراغ کوکو سیب زمینی نروند. اما ما امروز اینجا هستیم تا دستور سه نوع کوکو سیب زمینی بدون تخم مرغ و مختص رژیم وگان را بیان نماییم.

در تهیه هر یک از انواع این کوکوهای سیب زمینی از مواد غذایی متعددی استفاده شده است که هر یک دارای خواص و مزایای بی شماری هستند. شما حتی اگر وگان نیستید می توانید این کوکوهای خوشمزه و پرخاصیت را تهیه نموده و در کنار عزیزانتان میل نمایید. اگر هم وگان هستید، این کوکوهای خوشمزه را تهیه نمایید و با خیالی راحت نوش جان کنید.

دستور پخت اول کوکو سیب زمینی وگان

مواد لازم برای تهیه کوکو سیب زمینی وگان:

  • عدس قرمز، ¾ پیمانه
  • پیاز قرمز کوچک، ۱ عدد خرد شده
  • سیر، ۲ حبه
  • سیب زمینی متوسط ​​(خام)، ۲ عدد
  • هویج متوسط، ۱ عدد
  • آرد، ۵ قاشق غذاخوری
  • پودر پاپریکا (دودی)، ½ قاشق چای خوری
  • دارچین، ½ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز، به میزان لازم
  • نمک، به میزان لازم
  • فلفل سیاه، به میزان لازم

مواد لازم برای سس سرو:

  • سس مایونز وگان، ۳ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی، ۱ قاشق چایخوری
  • پودر سیر، ۱ قاشق چایخوری
  • پودر پاپریکا (دودی)، ½ قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل، به میزان لازم

روش پخت کوکو سیب زمینی بدون تخم مرغ و وگان:

  1. عدس قرمز یا دال عدس رو در یه قابلمه کوچک بپزید و بعد آبکش کنید.
  2. سیب زمینی، هویج و سیر رو پوست بگیرید و رنده کنید.
  3. پیاز رو نگینی ریز خرد کنید.
  4. در یک کاسه بزرگ، اون‌ها رو با عدس قرمز پخته شده، سیر، پیاز، آرد و ادویه‌جات ترکیب کنید و خوب هم بزنید. *
  5. مقداری روغن رو در تابه نچسب گرم کنید برای هر کوکو تقریبا دو قاشق غذاخوری از مواد بردارید و شکل بدید بعد در تابه قرار بدید. (یا اینکه یکباره کل مایه کوکو رو در تابه بریزید).
  6. هر طرف رو به مدت سه تا چهار دقیقه با حرارت متوسط ​​بپزید. یا اینکه کوکوی سیب زمینی رو در فر روی کاغذ روغنی بپزید. (حدود ۲۰ دقیقه، و حین پخت زیر رو رو کنید).
  7. برای سس سرو وگان، همه مواد رو ترکیب کرده و خوب هم بزنید.

یادت نره:

  • برای جلوگیری از جذب روغن کوکو سیب زمینی، اون‌ها رو در تابه تفلون درست کن و بعد از اینکه سرخ شد، دستمال روغن‌گیر و یا دستمال کاغذی کف بشقاب بذار تا روغن اضافیش جذب دستمال بشه.
  • اگه حس کردی که مواد به هم دست نداده و از هم وا میره مقدار آرد بیشتری اضافه کن.
  • بعد از اینکه عدس ها پخته شد بذار تا آب اون ها کامل گرفته و خشک بشه بعد به مواد اضافه کن.

دستور پخت دوم کوکو سیب زمینی وگان

مواد لازم:

هویج نگینی دو عدد
نخود فرنگی آبپز دو سوم پیمانه
سیب زمینی نگینی ریز شده سه عدد متوسط
پیاز یک عدد کمی سرخ شده
ادویه: زردچوبه، فلفل، نمک به میزان دلخواه
جعفری یک مشت خرد شده
آرد نخودچی دو ق غ

طرز تهیه:

-سیب زمینی را بپزید و له کنید.
-پیاز را سرخ کنید.
-سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.
-ادویه را اضافه کنید.
-مواد را به شکل مورد نظر در آورده و سرخ کنید.

دستور پخت سوم کوکو سیب زمینی وگان

مریلا قاسم نژاد در ۶ - اسف - ۱۴۰۱

پاسخ دادن