سیرابی و شیردان یکی از خوراک های سنتی و خوشمزه ی ایرانی است که طرفداران مخصوص خود را دارد. در این مطلب دستور تهیهی ی سیرابی و شیوه ی پخت سنتی آن را به شما دوستان آموزش خواهیم داد در ادامه ی این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای پخت سیرابی:
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- سیرابی و شیردان گوسفند یا گوساله : ۱ دست
- سیر : ۲ حبه (به دلخواه)
- نمک : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
طرز تهیه سیرابی:
برای درست کردن خوراک سیرابی ابتدا سیرابی را تمیز کنید.
در قابلمه مناسبی مقداری آب به اندازه ای که روی سیرابی را بگیرد بریزید و تکه های سیرابی را در قابلمه بریزید سپس پیاز را به صورت چهار تیکه بزرگ خرد کنید و در صورت علاقه می توانید یک تا دو حبه سیر هم بیفزایید. سپس نمک و زردچوبه را به سیرابی اضافه کنید و حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا سیرابی به خوبی نرم شود و بپزد. (ترجیحا ۸ تا ۱۲ ساعت یا یک شب تا صبح بپزد)
نکات مربوط به طبخ سیرابی:
- سیرابی تازه خریداری کنید و آن را در زیر آب به خوبی بشویید حتی اگر سیرابی را به شکل پاک شده از بازار تهیه کرده اید.
- در طعم سیرابی برخی سبزی های معطر خشک شده مانند نعنا داغ و آلو و نخود هم اضافه می کنند. شما نیز اگر میخ واهید طعم متفاوتی از سیرابی را امتحان کنید می توانید هر یک از این مواد را به دلخواه اضافه کنید.
- در فصول تابستان و بهار خرید سیرابی مناسب تر است زیرا دام ها علوفه ی تازه مصرف می کنند.
- سیرابی را با فلفل و آبلیموی تازه و سیر ترشی سرو می کنند.
- هنگام سرو پیاز ها را از آب پیاز بیرون بیاورید تا سیرابی جلوه ی بهتری داشته باشد.
- سیرابی نباید بوی فاسد شدگی بدهد. در هنگام خرید به بوی سیرابی و جلوه ی تازه ی آن دقت کنید.
- در هنگام شستشو پز های سیرابی را از بین نبرید و آن را با فرچه های خشن نشویید.
- استفاده از آرام پز و قابلمه ی مسی برای پخت سسرابی مناسب تر و مرسوم تر است.
مریلا قاسم نژاد
در ۲۲ - مرد - ۱۳۹۸